Termeni și condiţii generale de vânzare

├Änainte de a utiliza sau ob┼úine orice materiale, informa┼úii, servicii prin intermediul acestui website, v─â rug─âm s─â citi┼úi cu aten┼úie termenii ┼či condi┼úiile.

1. Informaţii administrator website

S.C. Enipau Prodexim SRL cu sediul ├«n localitatea Uri┼čor jude┼úul Cluj, Rom├ónia, ├«nregistrat─â la Oficiul Registrului Comer┼úului sub nr. J12/4373/1994, cu codul de Identificare Fiscal─â RO7165103.

2. Acceptare

Administratorul v─â ofer─â accesul ├«n website ┼či utilizarea acestuia, sub rezerva accept─ârii de c─âtre cump─âr─âtor a acestor termeni ┼či condi┼úii. Prin accesarea, utilizarea, ob┼úinerea sau achizi┼úionarea oric─ârui produs, con┼úinut, date, materiale, informa┼úii sau servicii prin intermediul website-ului nostru, cump─âr─âtorul este de acord s─â respecte ace┼čti termeni ┼či condi┼úii.

3. Drepturi de autor

Vizitatorul/Cump─âr─âtorul ├«n┼úelege dreptul de proprietate intelectual─â ┼či nu va desc─ârca/utiliza con┼úinutul website-ului enipau.ro, imagini, descrieri, elemente grafice, f─âr─â acordul scris al administratorului ├«ntruc├ót reprezint─â proprietatea administratorului, fiind ap─ârat de legea dreptului de autor ┼či de legile referitoare la proprietatea intelectual─â ┼či industrial─â.

4.  Perfectarea contractului la distanţă

Odat─â cu lansarea ofertei pe enipau.ro cump─âr─âtorul accept─â comunicarea prin email sau telefon prin care administratorul ├«┼či deruleaz─â activitatea. Prezentul contract la distan┼ú─â intr─â ├«n vigoare ├«n momentul confirm─ârii comenzii de c─âtre administrator. Confirmarea se efectueaz─â electronic sau prin telefon.┬áEnipau.ro nu consider─â sub nici o form─â o comand─â neconfirmat─â ca av├ónd valoarea unui contract.

5. Preţuri, modalităţi de plată, facturare

Plata pre╚Ťului Contractului se realizeaz─â, dac─â P─âr╚Ťile nu convin altfel, ├«n avans, ca modalitate de confirmare a Comenzii, ╚Öi reprezint─â acordul Clientului cu privire la dispozi╚Ťiile tuturor documentelor care fac parte integrant─â din Contract. P├ón─â la plata pre╚Ťului, produsele care fac obiectul contractului r─âm├ón proprietatea Enipau Prodexim SRL, ├«n condi╚Ťiile reglementate de lege pentru v├ónzarea cu rezerva propriet─â╚Ťii.
Pre╚Ťul Contractului este exprimat ├«n moneda na╚Ťional─â (RON) ╚Öi urmeaz─â a fi facturat ╚Öi pl─âtit ├«n aceea╚Öi moned─â.

6. Stocuri, Garanţii, Returnare

6.1 Stocuri

Produsele sunt disponibile ├«n stoc dar pot exista ┼či stoc zero pentru cele cu mi┼čcare lent─â. ├Än func┼úie de solicit─âri se asigur─â refacerea stocurilor. Clien┼úii sunt informa┼úi corect, conform termenilor ┼či condi┼úiilor, de disponibilitatea produselor comandate ├«nainte de confirmarea livr─ârii.

Dac─â cumparatorul doreste sa i se livreze marfa la domiciliu, v├ónz─âtorul nu r─âspunde de transport, manipulare ╚Öi depozitare. Termenul de livrare se stabile╚Öte de c─âtre vanzator, ├«n func╚Ťie de stoc ╚Öi disponibilitate.┬á

6.2 Garanţie

Livrarea produselor se face la adresa indicat─â de c─âtre Client, ├«ntr-un termen stabilit ├«n func╚Ťie de existen╚Ťa produselor pe stoc ╚Öi de realizarea acestora conform specifica╚Ťiilor ╚Öi preferin╚Ťelor Clientului. La livrarea produselor, Clientul este obligat s─â le recep╚Ťioneze, fie personal, fie prin reprezentant, confirm├ónd totodat─â ╚Öi conformitate cantitativ─â ╚Öi calitativ─â a produselor, prin semnarea documentelor care ├«nso╚Ťesc produsele.
De la momentul recep╚Ťion─ârii produselor, riscul pieirii fortuite al produselor se transmite c─âtre Client, acesta nemaiput├ónd sa invoce nici viciile aparente ale produselor.

Produsele comercializate de Enipau Prodexim SRL sunt originale ╚Öi vin ├«nso╚Ťite de certificat de garan╚Ťie ╚Öi/sau conformitate

6.3 Politica de retur

1. ├Än conformitate cu dispozi╚Ťiile OUG 34/2014, Clientul care are ╚Öi calitatea de consumator beneficiaz─â de o perioad─â de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distan┼ú─â sau dintr-un contract ├«n afara spa┼úiilor comerciale, f─âr─â a fi nevoit s─â justifice decizia de retragere. ├Än cazul unei astfel de retrageri, f─âcut─â ├«n condi╚Ťiile legii, Enipau Prodexim ramburseaz─â toate sumele pe care le-a primit drept plat─â din partea consumatorului, inclusiv, dup─â caz, costurile livr─ârii, f─âr─â ├«nt├órziere nejustificat─â ┼či, ├«n orice caz, nu mai t├órziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.
Dreptul de retragere (retur) nu exist─â ├«n situa╚Ťia ├«n care produsele au fost confec╚Ťionate dup─â specifica╚Ťiile prezentate sau alese de Client sau personalizate ├«n mod clar. ├Än acest sens, pentru produsele comercializate de Enipau Prodexim, efectuate conform comenzii Clientului, prin indicarea de c─âtre acesta a materialelor, dimensiunilor, culorilor sau altor elemente care presupun interven╚Ťia Enipau Prodexim asupra materiei prime lemnoase, fac aceste produse s─â nu mai poat─â fi comercializate ulterior, astfel c─â nu se recunoa╚Öte un drept de retragere (drept de returnare a produselor) ├«n asemenea situa╚Ťii.

7. Reclamaţii

Ce este o reclama╚Ťie/sesizare?

ÔÇ×Prin peti╚Ťie se ├«n╚Ťelege cererea, reclama╚Ťia, sesizarea sau propunerea formulat─â ├«n scris ori prin posta electronica, pe care un cet─â╚Ťean sau o organiza╚Ťie legal constituit─â o poate adresa autorit─â╚Ťilor ╚Öi institu╚Ťiilor publice centrale ╚Öi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor ╚Öi ale celorlalte organe centrale, companiilor ╚Öi societ─â╚Ťilor na╚Ťionale, societ─â╚Ťilor comerciale de interes jude╚Ťean sau local, precum ╚Öi regiilor autonome, denumite ├«n continuare autorit─â╚Ťi ╚Öi institu╚Ťii publiceÔÇŁ, conform art. 2 din O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activit─â╚Ťii de solu╚Ťionare a petitiilor.

Cine poate depune o reclama╚Ťie la ANPC?

ÔÇ×Consumatorul ÔÇô orice persoana fizic─â sau grup de persoane fizice constituite ├«n asocia╚Ťii, care ac╚Ťioneaz─â ├«n scopuri din afara activit─â╚Ťii sale comerciale, industriale sau de produc╚Ťie, artizanale ori liberale ÔÇŁ, conform art. 2, pct. 2 din O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata.

 • Reclama╚Ťiile ╚Öi sesiz─ârile adresate ANPC pot fi depuse doar de c─âtre consumatori persoane fizice.
 • Divergen╚Ťele ├«ntre operatorii economici nu intra ├«n sfera de competenta a Autoritatii Na╚Ťionale pentru Protectia Consumatorilor.

ÔÇ×Peti╚Ťiile anonime sau cele ├«n care nu sunt trecute datele de identificare a peti╚Ťionarului nu se iau ├«n considerare ╚Öi se claseaz─âÔÇŁ, conform art. 7 din O.G. nr. 27/2002.

Cum depune╚Ťi o reclama╚Ťie?

Va rugam sa apela╚Ťi la aceasta modalitate numai dup─â ce ├«ncerca╚Ťi sa rezolvati amiabil problema cu operatorul economic care a comercializat produsul sau a prestat serviciul.

├Än situa╚Ťia ├«n care nu a╚Ťi ajuns la o ├«n╚Ťelegere cu v├ónz─âtorul sau cu administratorul unit─â╚Ťii, atunci ave╚Ťi dreptul s─â depune╚Ťi o reclama╚Ťie la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Primirea reclamatiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judetene pentru Protectia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Cluj-Napoca, ├«n func╚Ťie de raza teritorial─â ├«n care ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea operatorul economic. Conform prevederilor legale reclamatiile si sesizarile se fac ├«n format scris sau ├«n format electronic ╚Öi se transmit prin po╚Öta clasic─â sau electronic─â la sediile comisariatelor judetene sau se depun personal.

Reclamatia sau sesizarea se face în nume personal.

Reclamatia/sesizarea dumneavoastra se rezolva ├«n termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002), cu condi╚Ťia ca aceasta sa fie ├«nso╚Ťit─â de toate documentele probatorii, respectiv factur─â fiscal─â, bon fiscal sau chitanta, contract, certificat de garan╚Ťie sau alte documente, dup─â caz.

Reclama╚Ťiile dvs. pentru a putea fi instrumentate de c─âtre comisarii din cadrul Comisariatelor Judetene trebuie sa ├«ndeplineasc─â condi╚Ťiile prezentate mai sus. ├Än caz contrar acestea se claseaz─â din lipsa de informa╚Ťii.

8. Conformitatea si Calitatea produselor din lemn

1. Calitatea produselor din lemn. Lemnul este un material natural, acesta prezent├ónd varia╚Ťii de culoare ╚Öi textur─â, respectiv poten╚Ťiale mici defecte, cum ar fi fisuri, noduri, colora╚Ťie, ├«ncovoiere sau abateri dimensionale. Pentru produsele rindeluite pot exista abateri de calitate, dimensiune, lungime, umiditate, noduri ├«n procent de 15-20%. Pentru lambriuri/du╚Öumea – calitatea A/B – pot exista abateri de calitate ├«n ceea ce prive╚Öte nodurile, ├«n propor╚Ťie de 10-15%. Calitatea impregnantului revine firmei de achizi╚Ťie, Enipau ├«╚Öi asum─â doar calitatea prelucr─ârii lemnului prin intermediul materialelor folosite.
Prin urmare, produsele de lemn pot avea varia╚Ťiile prezentate de la o bucat─â la cealalt─â ╚Öi de la un lot la altul, imaginile sau mostrele av├ónd doar un caracter demonstrativ, fiind doar o reprezentare individual─â a unei mostre. Aceste varia╚Ťii sunt acoperite de standardele ├«n materie, certific─ârile ╚Öi standardele de╚Ťinute de Enipau Prodexim SRL.

9. Performanta produselor

Produsele comercializate de Enipau Prodexim SRL respect─â dispozi╚Ťiile Regulamentului 305/09-mar-2011 de stabilire a unor condi┼úii armonizate pentru comercializarea produselor pentru construc┼úii, precum ╚Öi ale HG 668/2017 privind stabilirea condi┼úiilor pentru comercializarea produselor pentru construc┼úii.
Produsele comercializate de Enipau Prodexim SRL nu pun ├«n pericol via╚Ťa, s─ân─âtatea, securitatea muncii ╚Öi protecia mediului, nu produc un impact negativ asupra mediului ╚Öi sunt ├«n conformitate cu normele europene.
Gradul de uscare al cherestelei produse de SC ENIPAU PRODEXIM SRL se ├«nscrie ├«n urm─âtoarele intervale ╚Öi corespunde urm─âtoarelor specifica╚Ťii tehnice:

 • Lambriu calitatea A 16% +/-2. Conform specifica╚Ťiei tehnice armonizate SR EN 14915 2007;
 • Lambriu termotratat, impregnat cu lazur sub╚Ťire XGT 617, ignifugare C1CA2. Conform specifica╚Ťei tehnice armonizate SR EN 14342+1 2008;
 • Du╚Öumea 12% +/-2. Conform HG 668/2017 ╚Öi specifica╚Ťiei tehnice armonizate SR EN 14342+A1 2008;
 • Lemn de construc╚Ťie 10-15% +/-2. Conform specifica╚Ťiei tehnice armonizate SR EN 14342+1 2008, clasa de rezisten╚Ť─â C22-C24;
 • Poli╚Ťe r─â╚Öinoase 12% +/-2. Conform specifica╚Ťiei tehnice armonizate SR EN 1491 2007;
 • Lemn de construc╚Ťie clasa A 15-17% +/-2. Conform specifica╚Ťiei tehnice armonizate SR EN 14342+1 2008.

├Än conformitate cu Art. 5 alin. (1) din Regulamentul 305/09-mar-2011 de stabilire a unor condi┼úii armonizate pentru comercializarea produselor pentru construc┼úii, produsele comercializate de Enipau Prodexim sunt fabricate ├«n mod individual sau la comand─â, ca r─âspuns la comenzi specifice, nefiind astfel obligatorie ├«ntocmirea unor declara╚Ťii de performan╚Ť─â cu privire la produsele comercializate.

10. Obliga╚Ťiile v├ónz─âtorului

 • sa contacteze clientii, prin Email sau telefonic, pentru confirmarea comenzilor;
 • sa livreze produsele ├«n cel mult 30 zile de la confirmarea livr─ârii, dac─â acestea sunt ├«n stoc;
 • s─â utilizeze datele personale colectate de la clien╚Ťi/utilizatori ├«n concordan╚Ť─â cu sec╚Ťiunea ÔÇ×ConfidentialitateÔÇŁ, parte integrant─â din TERMENI ┼×I CONDI╚ÜII.

11. Politica de confidenţialitate

Conform cerin╚Ťelor Legii nr. 677/2001, modificata ╚Öi completata ╚Öi Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi liber─â circula┼úie a acestor date, precum ╚Öi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi protectia vie╚Ťii private ├«n sectorul comunicatiilor electronice, administratorul are obliga╚Ťia de a administra ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ťa ╚Öi numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este cel al onorarii ╚Öi livr─ârii comenzilor (exercit─ârii contractului la distanta) si al contactarii dumneavoastra in vederea livr─ârii produselor sau a altor proceduri necesare finalizarii comenzii.

 • Administratorul colecteaz─â de la clien╚Ťii sai date cu caracter personal (nume ╚Öi prenume, data na╚Öterii, e-mail, num─âr de telefon, adresa de domiciliu, ╚Öi alte date pentru facturare) numai dac─â sunt furnizate ├«n mod voluntar. Refuzul furniz─ârii acestora determina imposibilitatea proces─ârii comenzilor transmise online pe enipau.ro.
 • Administratorul nu incurajeaza SPAM-ul, nu instraineaza sub nicio forma adresa dvs. de e-mail, cu care v-a╚Ťi creat cont sau v-a╚Ťi abonat la Newsletter, unor terte persoane (fizice sau juridice), f─âr─â acordul dvs. explicit. reclam─â marketing publicitate ╚Öi realizarea de statistici proprii necesare dezvolt─ârii serviciilor oferite.
 • Informa╚Ťiile ├«nregistrate sunt destinate utilizarii de c─âtre operator fiind comunicate Serviciului Comercial / Marketing ai administratorului ╚Öi companiilor de curierat.
 • Conform Legii nr. 677/2001 ╚Öi Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi liber─â circulatie a acestor date, beneficiati de dreptul de acces, interven╚Ťie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale ╚Öi dreptul de a va adresa justitiei. Totodat─â, ave╚Ťi dreptul sa va opuneti prelucr─ârii datelor personale care va privesc ╚Öi sa solicita╚Ťi ╚Ötergerea acestora*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va pute╚Ťi adresa cu o cerere scris─â, datat─â ╚Öi semnat─â la sediul firmei. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
 • Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, ├«n mod gratuit ╚Öi f─âr─â nicio justificare, la prelucr─ârile datelor sale personale ├«n scopuri de marketing direct.
 • Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt inexacte, va rugam sa ne informa╚Ťi cat mai curand posibil.┬á

Observatie:

* orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc.

Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucr─âri prev─âzute de lege (de ex.: prelucr─âri efectuate de serviciile financiare ╚Öi fiscale, de poli╚Ťie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu.┬á

Cookie-uri – sunt fi╚Öiere text, controlate de browser-ul de internet, care ├«n versiunea standard este setat sa le accepte. La accesarea site-ului enipau.ro, acesta va solicita browser-ului de internet sa stocheze cookie ├«n memoria PC-ului.

Informa╚Ťiile din cookie-uri genereaz─â re╚Ťinerea anumitor setari / ac╚Ťiuni ├«ntre doua sesiuni distincte, m─ârind astfel viteza de ├«nc─ârcare a paginilor la urm─âtoarele vizite. Sunt situa╚Ťii ├«n care poate fi retinuta adresa IP-ului de pe care se acceseaz─â site-ul ori cea a site-ului de referinta, dac─â este cazul. Site-ul enipau.ro poate fi utilizat, in anumite limite, ╚Öi f─âr─â acceptarea cookie-urilor. Aceste informa╚Ťii sunt necesare pentru a oferi vizitatorilor/clien╚Ťilor servicii calitative ╚Öi nu vor fi vandute, ├«nstr─âinate sau ├«nchiriate unei terte parti.

Pentru mai multe informa╚Ťii cu privire la modul ├«n care se folosesc aceste fi╚Öiere, v─â rug─âm s─â accesa╚Ťi urm─âtorul link: https://enipau.ro/cookies/.

12. Litigii

TERMENII ┼×I CONDI╚ÜIILE GENERALE DE VANZARE (TCGV) se supun legisla╚Ťiei rom├óne. ├Än caz de litigiu, dac─â rezolvarea pe cale amiabila nu are efect dup─â ├«nregistrarea reclama╚Ťiei la sediul companiei, se va apela la instan╚Ťa judec─âtoreasc─â a Tribunalului din localitatea ├«n care firma ├«╚Öi are sediul.

0
  Cererea ta de ofert─â
  Nu ai nici un producs in cererea de ofert─âVezi si alte produse
  ×

  Salut

  Apasa pe icoana reprezentativului pentru a incepe chat-ul.

  × Ai intrebari? Scrie-ne pe whatsapp