Cum întreții corespunzător mobilierul de lemn pentru exterior

Mobilierul de exterior a fost scos din hibernare odată cu vremea bună așa că în lista de curățenie este bine să includeți curățarea corectă a lemnului de exterior.
Pentru mobilierul de grădină din lemn tare, este o combinație între a-l păstra acoperit, de a-l curăța și de a-l recondiționa periodic astfel încât lemnul să rămână sănătos și să-și păstreze eleganța prin culorile calde.

Protejează mobilierul din lemn la începutul fiecărui sezon cu un material de etanșare adecvat compoziției și stilului său. De exemplu, utilizați ulei cu protecție împotriva razelor UV și a apei, pentru scaune din lemn de esență tare sau pentru o bancă din rășinoase.

 

Ți-am pregătit o listă cu modalități de îngrijire ale mobilierului de exterior din lemn, cât și tips despre cum să depozitezi mobilierul în sezonul rece.

  1. Evitați picioarele de lemn direct pe iarbă. Umiditatea de la sol poate putrezi lemnul netratat în timp. Dacă grădina este aranjată astfel încât să nu poți evita acest lucru, acordă picioarelor de lemn o protecție suplimentară, așezând picioarele de masă și scaun în farfurioare cu conservant de lemn timp de câteva ore, astfel încât cât mai multă soluție să se înmoaie în lemn.
  2. La fiecare două săptămâni, ștergeți mesele și scaunele cu o cârpă, înmuiată într-o soluție de curățare a lemnului. Folosiți un produs de curățare dar care să nu usuce lemnul însă să poate îndepărta orice pete încăpățânate. La final, uscați bine, cu o laveta curată.
  3. Pentru a evita inelele provocate de paharele reci și deteriorarea lacului ca strat protector împotriva căldurii, folosiți întotdeauna suport atunci când așezați pahare sau cănile pe mesele de lemn și nu așezați niciodată mâncare fierbinte direct pe masă. Încorporați plăcuțe decorative sau o față de masă pentru a proteja masa de scurgeri de mâncare și băuturi.
  4. Nimănui nu-i place foarte mult să curețe praful, dar îndepărtarea lui este una dintre cele mai bune metode de a avea grijă de mobilierul tău. Particulele aeriene pot construi un strat fin pe lemn care mai apoi, zgârie suprafața. Ștergând praful periodic împiedicăm această acumulare de particule să se depună. Pentru a evita deteriorarea, întotdeauna folosiți o cârpă moale pentru lemn.
  5. Cele mai multe elemente pentru lustruire din comerț cât și spray-urile, conțin distilate din petrol sau ulei de silicon pentru un finisaj proaspăt și strălucitor și pentru a oferi o anumită protecție pentru lemnul tău. Asigurați-vă că nu folosiți prea mult produs, deoarece poate provoca acumulări care se combină cu murdăria pentru a crea un strat fin și invizibil. Aveți întotdeauna grijă când utilizați produse de îngrijire a lemnului pentru a evita această acumulare și nu folosiți niciodată aceste produse în combinație cu un protector de ceară, deoarece aceasta va duce la o altă încurcătură.
  6. Chiar și cu cea mai bună îngrijire, mobilierul din lemn poate suporta ‘răni’ prin sgârieturi fine. Pentru zgârieturi folosiți un lac lichid ce poate ascunde abraziunile, restabilind frumusețea lemnului. Dacă daunele sunt prea mari pentru a fi tratate prin lustruire și nu sunteți pregătit să renunțați la obiectul de mobilier, poate fi necesar să recurgi la ceva mai drastic. Vopsirea unei piese de mobilier deteriorat va inspira din nou la viață și îi va oferi câțiva ani buni pentru folosire. Vopsirea vă permite, de asemenea, să economisiți timp sărind șlefuirea, lucru pe care nu îl puteți face dacă alegeți să re-colorați.
  7. Cu toate prevențiile de mai sus, poate apărea pericolul de mucegai și ciuperci de lemn. Aceasta poate fi vizibilă datorită aspectului întunecat, chiar negru a anumitor zone din lemn. Cu toate că veți curăța mobila constant, asigură-te că după o primă curățare murdăria nu mai este vizibilă. Dacă rămâne murdar în ciuda unei curățări cu soluție, trebuie revenit asupra zonelor încă murdare pentru a preveni mucegaiul. Poți folosi clor însă ulterior lemnul trebuie clătit bine cu apă și apoi uscat natural la soare. În cel mai drastic caz, veți recurge la șmirghel urmat de lustruire. La final să folosești un tip de ulei special pentru lemnul tratat.
  8. Lemnul, fiind un produs natural reacţionează la condițiile meteorologice. Din cauza tensiunii existente în lemn, pot apărea crăpăturile şi deformări. Aşadar, este esenţial să strângeţi din nou elementele de fixare la intervale regulate.
  9. Uneori, piesele mai vechi vor dezvolta un miros neplăcut, mai ales dacă au fost stocate. Poți stropi suprafața cu bicarbonat de sodiu pentru a împrospăta suprafața și poți așeza o farfurie de cărbune în sertare pentru a absorbi mirosurile care emană din interior.
  10. În funcție de finisaj, unele piese de mobilier pot avea un strat protector de ceară. Pe măsură ce aceste piese îmbătrânesc, poate fi necesar încă un strat de ceară suprafeței, pentru o protecție continuă. Pregătiți întotdeauna suprafața cu lână fină de oțel, apoi ștergeți cu o cârpă moale pentru a îndepărta reziduurile. Aplică un strat de ceară și întinde-l folosind presiune ușoară și urmând întotdeauna modelul suprafeței. Nu permite ca ceara să stea mai mult de 20 de minute fără a fi întinsă. Îndepărtați excesul de ceară cu o lavetă curată și tamponați cu o cârpă moale până când suprafața se simte netedă la atingere.

Cu o atitudine preventivă când vine vorba de lemn și respectarea cerințelor pe care le implică mobilierul, terasa ta de vară va avea lemn sănătos și elegant. Nu ezita să contactezi specialiștii în îngrijirea lemnului atunci când întâmpini dificultăți și nu vrei să renunți la piesa de mobilier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    Cererea ta de ofertă
    Nu ai nici un producs in cererea de ofertăVezi si alte produse
    ×

    Salut

    Apasa pe icoana reprezentativului pentru a incepe chat-ul.

    × Ai intrebari? Scrie-ne pe whatsapp