3 metode prin care poți elimina zgârieturile din mobilierul de lemn

Zgârierea este o parte greu de prevenit și totodată naturală a deținerii de mobilier din lemn. Vestea bună este că nu trebuie să trăiești cu aceste semne. Există de fapt o mulțime de moduri de a repara o zgârietură, de a o completa sau de a ajuta la camuflarea acesteia.

Mobilierul din lemn este apreciat pentru durabilitatea și frumusețea atemporală. Din păcate, același finisaj cald, moale, care îl face atât de atractiv, devine de asemenea, susceptibil la zgârieturi, așchii și erodare. Există însă un avantaj – puteți repara cu ușurință daunele minore acasă, folosind produse precum bastoanele de umplutură cu ceară sau lacurile protectoare, pentru a restabili culoarea lipsă.

 Iată câteva dintre cele mai eficiente metode de reînnoire a mobilierului din lemn.

  • Repararea zgârieturilor cu umplutură din ceară

Dacă nu este necesar să folosiți șmirghelul sau alte soluții abrazive, alegeți ceara în culoarea dorită. Unele cioturi și zgârieturi au margini ridicate pe una sau ambele părți. Rulează degetul peste zgârietură. Dacă există o diferență texturală marcată, cu o foaie de șmirghel șlefuiește și îndepărtează ușor zona până când este complet nivelată.

Pregătiți ceara de-a lungul zgârieturii până când se acumulează într-un strat cu o textură uniformă și lemnul expus nu mai este vizibil. Aplicați un strat subțire, uniform, de ceară peste zona reparată. Aplicați ceară direct pe zgârierea umplută, apoi folosiți mișcări circulare mici și netede pentru a o amortiza până la un finisaj lucios. S-ar putea să fie nevoie să răspândiți ceara pe un al doilea strat, dacă zgârietura este deosebit de mare. Te putem ajuta cu sfaturi tehnice și recomandări în alegerea corectă a tipului de ceară sau al uleiului

  • Tratamente tradiționale, fără unelte

Există acele tratamente naturale obținute din alimentele din bucătărie așa că ne dorim să amintim câteva dintre ele. 

  • Ceaiul negru – Armă neașteptată, nu-i așa? Nu folosiți ceaiuri din plante sau verde, deoarece numai nuanțele închise ale ceaiului negru va produce nuanțe asemănătoare lemnului. Nu lăsați să se scurgă prea multă apă în sgârietură ci neteziți suprafața pentru colorare și hidratare naturală a lemnului.
  • Iod – Dacă masa are un finisaj din lemn întunecat, ajungeți la iod, o soluție antiseptică pe care o puteți găsi în majoritatea farmaciilor. Luați un tampon de bumbac și aplicați câteva picături de iod în zgârietură, apoi ștergeți imediat excesul, astfel încât să nu păteze lemnul din jur.
  • Suc de lămâie – Zgârieturile minore răspund adesea bine la citrice. Pentru o zgârietură minoră pe finisaj, mai degrabă decât lemnul în sine, faceți o soluție de suc de lămâie și ulei de măsline și acoperiți zgârierea cu ea. Frecați în direcția zgârieturii până când se estompează sau dispare.

 

Combinația dintre rumeguș și lipici se poate dovedi utilă în cazul zgârieturilor foarte adânci. Lipiciul va fixa rumegușul dar este posibil ca ulterior să fie nevoie de nivelarea suprafeței și lăcuirea ei pentru protecție îndelungată. 

Este suficient să amestecați rumegușul cu lipici, să-l aplicați peste crăpăturile din mobilier, să-l lăsați să se usuce și apoi să aplicați ulei, ceară, lac sau vopsea. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    Cererea ta de ofertă
    Nu ai nici un producs in cererea de ofertăVezi si alte produse
    ×

    Salut

    Apasa pe icoana reprezentativului pentru a incepe chat-ul.

    × Ai intrebari? Scrie-ne pe whatsapp